diumenge, 9 de gener del 2011

Retorn... A on?


Sensacions estranyes.

Això és el que sents al tornar on havia estat casa teva després de passar una breu estada a la teva casa real. Complicat? Doncs és així.

Durant quatre mesos casa meva ha estat Aarhus, Dinamarca, allà he creat una nova vida, una nova rutina, uns nous amics, fins i tot, una nova família... Al principi és estrany i tot et sembla massa complicat per poder fer-t'ho teu, per poder sentir-te "com a casa" i creus que haurien de passar mesos, molts... potser anys, per arribar en aquest punt. Però després te n'adones que tot és més fàcil del que et pensaves i que les coses van i venen i s'encaixen poc a poc, silenciosament, sense que te'n enteris... i arriba aquell moment esperat i temut: Ja saps on és cada cosa, ja et mous amb tranquil·litat per casa, ja saps quins busos has d'agafar i quin nom té, més o menys, cada racó de la ciutat. Ja no et sents perduda.

Llavors és quan descobreixes que han passat quatre mesos per a davant teu i que ja és Nadal i toca... tornar a casa, a la teva antiga casa o a la realment casa teva?¿? Hi tornes... i saps què passa? No recordes on són els gots, el marbre de la cuina el recordaves més alt, la teva habitació tenia aquell quadre? Era així de gran?... Pots anar caminant a tot arreu i els dies són dies clars imperats per un sol lluent, els sol era així? Tant rodó i brillant?... Tot et sembla diferent, potser és que et sents perduda un altre cop.

Ara què? Inicies el cicle altre cop, aquesta vegada accelerat. En menys de quinze dies ja t'has acostumat, però... també tornes a dir Adéu. Al tornar a Aarhus, la sensació és diferent, tot és normal... tot és el seu lloc. És casa teva com la recordaves.

Ara et sents estranya sense sentir-te perduda.

2 comentaris:

  1. Crec que Aarhus t'ha enyorat..us heu enyorat mútuament. Si vols que et digui una cosa, Barcelona també està molt estranya.. Vas arribar i ja has marxat... però tornes en breus.. =)!

    A gaudir del temps que et queda..

    ResponElimina
  2. Quería invitarte a visitar mi blog. Entiendo poco el catalán. Pero algo sí.
    http://suspendelviaje.blogspot.com
    Ya me hice seguidor,
    Abrazo desde Buenos Aires,
    Luis

    ResponElimina